Voorbeeld deel 14

Onderwerpen en discussies over de verhalen.
Jablan
Berichten: 203
Lid geworden op: vr 04 feb 2011, 19:54
Vul het getal in: 0
Contacteer:

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door Jablan » ma 16 jan 2012, 10:06

cor van dongen schreef:...Maar als jij het gebruik maken van het lichaam van een andere jongen (Wijnand inderdaad) uitlegt als gewoon uitgaan zonder bijbedoelingen...
'Gebruik maken van' vind ik zelf negatief. Jarno is naar mijn idee van het type 'knuffelaar'. Hij heeft geleerd dat hij met zijn broer kan communiceren door fysiek met hem om te gaan, ook bij anderen heeft hij geen angst om ze aan te raken. Hier gebruikt hij zijn lichaam om meer over Wijnand te weten te komen. (Het is afwachten wie Wijnand is en welke rol hij speelt, ik ga ervanuit dat hij nog weer opduikt in het vervolg.)

Het omgekeerde komt ook voor. Bekende van ons kan er absoluut niet tegen als je twee armen om hem heen slaat. Als kind moest hij zijn moeder met een knuffel bedanken, nadat zij hem gestraft had. Een knuffel brengt bij hem alle slechte herinneringen terug en roept stressreacties op.

'Uitgaan zonder bijbedoelingen' komt uit mijn eigen ervaringen, zou niet weten hoe ik het anders zou verwoorden. Voorbeeld: Tijdens mijn eerste avond uit, had ik binnen tien minuten twee armen om mij heen van iemand. Elkaar vasthouden omdat het lekker is, genieten van elkaars warmte zonder dat je direct meer wilt, ontspannen in elkaars armen. Voor een buitenstaander ziet het eruit alsof je praktisch over elkaar heen valt, wij weten beter ;)

cor van dongen
Berichten: 322
Lid geworden op: za 06 dec 2008, 23:39

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door cor van dongen » ma 16 jan 2012, 15:55

hoi Jablan,
Ik moet zeggen dat je het wel heel mooi uitlegt: en als Jarno echt zo'n knuffeldier is zoals jij zegt, dan heb je ook helemaal gelijk.
Ik vraag me wel af of de schrijver dat ook vindt; als ik zijn andere verhalen in aanmerking neem, bekruipen mij enige twijfels .
En knuffels met Ruben of knuffels met Ralf, Wijnand en stijn (waarbij ook nog andere lichaamsonderdelen worden gebruikt ;) ) lijken mij van een andere orde, maar ja.....ik ben van een wat andere generatie en misschien is dit soort gedrag gewoon gewoon. Natuurlijk zijn homo's in vergelijking tot een eeuw geleden gelukkig een stuk vrijer geworden, ook in hun seksuele omgang. Toch denk ik dat snelle sekscontacten (waar ik niks tegen heb, als beide partners daarop uit zijn) en een liefdesrelatie twee totaal verschillende dingen zijn.
Misschien is het wel zo, dat je tegenwoordig de ander altijd snel even moet leren kennen d.m.v. deze vorm van lichamelijke omgang..... Door vele verhalen op pornosites moet je dat misschien ook gewoon vinden, maar ik ben toch nog wat ouderwets misschien geneigd om enige nuances aan te brengen in de verschillende soorten relaties die er bestaan.

Lieve groetjes :D
Cor

Raymonm
Berichten: 94
Lid geworden op: za 11 apr 2009, 13:09

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door Raymonm » di 17 jan 2012, 20:26

HOi Cor,

JE maakt echtr een interpretatiefout nu. Ik ben het niet met je eens.

Jij vertaald nu lichamelijk contact tot soort van sexueel iets. Daarnaast, wat dan nog? Wie zijn wij om daarover te oordelen? De schrijver heeft bedoelingen met dingen, dat moeten we zo toch wel weten?

Daarnaast, we weten nog niet wat oppervlakig is, het verhaal is nog (lang) niet ten einde hoop ik.

Groeten,
Ray

cor van dongen
Berichten: 322
Lid geworden op: za 06 dec 2008, 23:39

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door cor van dongen » wo 18 jan 2012, 00:48

Hoi Ray,
Ik begrijp je niet zo goed ben ik bang. Ik heb juist gezegd, of geprobeerd dat te zeggen, dat lichamelijk contact, juist afhankelijk van de bedoeling, al of niet seksueel getint is.Ik zeg nu dus juist dat niet iedere vorm van lichamelijk contact seksueel gericht is (lees met Ruben), maar het genieten van die relaties met Ralf, Wijnand en de Rooie zie ik natuurlijk wel als zodanig. Jij niet dan?
Groetjes
Cor

Raymonm
Berichten: 94
Lid geworden op: za 11 apr 2009, 13:09

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door Raymonm » wo 18 jan 2012, 21:30

Hoi Cor,

Maar wat zouden die sexueel getinte dingen voor negatief effect hebben? So what? hij is jong, laat hem ontdekken zou ik zeggen :) Ook al is het sexueel getint.

Groetjes,
Ray

cor van dongen
Berichten: 322
Lid geworden op: za 06 dec 2008, 23:39

Re: Voorbeeld deel 14

Bericht door cor van dongen » do 19 jan 2012, 11:53

Hoi Ray,
Nou zijn we het (bijna) toch eens met elkaar. Natuurlijk mag Jarno lekker genieten van allerlei contacten, en er is ook helemaal niks tegen seks (als hij het maar save doet lijkt me). Ik heb alleen willen aangeven, dat in mijn ogen vluchtige seksuele contacten in relationeel opzicht oppervlakkig zijn en er bij een relatie met meer diepgang ook nog iets anders komt te kijken dan alleen seks.

Groetjes ;)
Cor

Plaats reactie