Reacties op BLANCO deel 3

Onderwerpen en discussies over de verhalen.
Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » do 11 apr 2013, 16:19

Hoi Jowima!

Graag gedaan Jowima. Jij bedankt voor de reacties die je hier op het Forum van Oliver geplaatst hebt.

Fijn om te lezen dat je ervan genoten hebt. En met de tijd komt zeker het vervolg.

Ja... een tijdje wat minder inkomsten :cry: Maar misschien maak ik de rest van BLANCO wel zo emotioneel dat ik dat lang en breed weer goedmaak :D

'Zweden... ' over drie weken.

Bedankt voor je succeswens.

Groeten,
Lucky Eye

Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » do 11 apr 2013, 16:26

Hoi Sjack!

Bedankt voor deze reactie en al die andere die je telkens weer schreef hier op het Forum!

Die lap tekst, daar was ik zelf ook verbaasd over.

Weet niet of andere schrijvers hier dat herkennen maar soms zit ik in een soort van flow. Dan gebeurt er van alles en nog wat onder mijn vingers op het toetsenbord en... heb je ineens heel veel tekst. Ik heb een origineel document met de tekst in blauw. Daar staat alles van 'BLANCO' in van deel 1 tot en met hoofdstuk 12 van deel 3. Vanuit dat document knip ik dan voor publicatie de afzonderlijke hoofdstukken naar een apart document. In dat document staan alvast mijn disclaimer aan het begin en het zinnetje 'wordt vervolgd... ' aan het eind. Het geknipte hoofdstuk plak ik daar dan tussen. Toen ik dat vanochtend deed, schrok ik dus van het aantal pagina's!!! Dat kan niet, was mijn eerste gedachte. Ik dus door de tekst heen scrollen om te kijken of er niet iets dubbel in geplakt stond. Maar nee... echt allemaal tekst die bij dit hoofdstuk hoorde.

Het schuldgevoel is uit de wereld. Blij toe! Die verpleegkundige is een prachtfiguur. Eentje met oog voor haar patiënt - in dit geval Jasper. En ja... ik heb zitten klooien met haar naam. In hoofdstuk 4 van deel 3 komt ze voor het eerst ter sprake als Jennie. Later noem ik haar een keer Jenny. Iets wat mijn zwakke plek is. Daarvoor maakte jij voor mij een prachtige lijst met spelers in dit verhaal maar... jij noemde Jennie daarin Jenny ;) Hoe het ook zit, ze moet in elk geval Jennie heten.

Ik zal de tijd moeten nemen die ik nodig heb. Dingen versnellen kan ik niet. Zou het misschien kunnen maar dan komt het niet goed en dat wil ik niet.

Tot over drie weken!

Groeten,
Lucky Eye

Jablan
Berichten: 191
Lid geworden op: vr 04 feb 2011, 19:54
Vul het getal in: 0
Contacteer:

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Jablan » vr 12 apr 2013, 09:32

Sjack013 schreef:Het wordt, dacht ik, Stockholm-complex genoemd, dat slachtoffers zich verantwoordelijk voelen voor de daden van de daders.
Stockholmsyndrom is iets anders. In dit verhaal 'Blanco' gaat het om de gewone reactie van elk slachtoffer van geweld. Heb ik het zelf uitgelokt of niet?

Lucky heeft nu *** geluid van pauken *** officieel de pauzeknop ingedrukt.

Twee kleine kanttekeningen:
- Sinds jaar en dag is er een standaard therapie om slachtoffers van seksueel geweld weer op de been te krijgen. Afie's achtergrond (één keer lastiggevallen door haar vader plus rondgang langs psychologen en therapeuten) vind ik te ver gezocht als verklaring voor haar alleenstaande status.
- Paranormaliteit heeft een nadeel: het werkt sterker bij familieleden. Daarom kan Marion nooit helemaal met haar ouders breken. De kleine broer wist wat de grote broer zou overkomen, hetzelfde kun je dan verwachten tussen Marion en haar ouders.


Deze reeks is met veel liefde voor detail geschilderd. Benieuwd waar je de eindstreep trekt.
Laatst gewijzigd door Jablan op vr 12 apr 2013, 19:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » vr 12 apr 2013, 16:17

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Berichtdoor Jablan » vr 12 apr 2013, 09:32

Hoi Jablan!

Heel leuk dat je reageert, Jablan. Bedankt voor je kanttekeningen. Kom daar zo op terug.

Yep! Officieel even op de PAUZE-knop gedrukt. Even bewust tijd nemen om een ander verhaal - ZWEDEN - helemaal af te ronden en klaar te maken voor publicatie. Naar mijn inschatting moet dat kunnen in de komende weken. Het verhaal is 'simpeler' van opzet. Heeft veel minder personen en is al met al dus gemakkelijker.

Bedankt voor je kanttekeningen. Toch heb ik daar nog nog een opmerking over.
- Artsen - en soms ook artsen in de complementaire (of ook wel alternatieve) sector - gaan er heel vaak nog steeds van uit dat als er zich een bepaald symptoom voordoet je dit middeltje geeft en dat het dan goed zal komen. Het werkt tenslotte bij een bepaald percentage en dus voor iedereen. Dat het zo echt niet werkt, heb ik helaas zelf diverse keren mogen merken. Een mooi voorbeeld. Lijnzaadolie werkt goed als je last hebt van opstopping, als je niet goed naar de wc kunt. Nou heb ik van mezelf een heel goede stoelgang. Kan elke dag, dus geen probleem. Omdat mij aangeraden werd minder graanproducten te eten, kreeg ik het advies bij het ontbijt geen brood maar bigarde te eten met muesli en daarin een stuk fruit en ook een eetlepel lijnzaadolie. Ik kende de werking van lijnzaadolie en gebruikte niet een eetlepel maar een theelepel van het spul. Heel snel zat ik op de wc en moest die dag diverse keren terug. Ook de dag erna nog. De arts kon het zich niet voorstellen. Haar uitroep: "Van één theelepeltje???" zal ik nooit vergeten.
Wat ik met dit lange betoog maar wil zeggen is het volgende: Het is heel moeilijk aan te geven wat voor impact een bepaald gebeuren heeft. Dat is heel erg persoonlijk, naar mijn bescheiden mening. Afie kan door allerlei omstandigheden heel anders reageren, dan alle andere mensen die wel gebaat zijn bij de door jou genoemde standaardtherapie.
- Je tweede kanttekening snap ik niet helemaal. Weet dat paranormaliteit sterker werkt bij bloedverwanten. Waarom Marion niet zou kunnen breken met haar ouders, is voor mij een vraag. De band is er al jaren niet meer. Het enige dat Marion tot nu toe nog heeft gedaan is het sturen van kaarten. Dat is het laatste restantje van een band die ze heeft. De relatie met haar paranormaliteit, ontgaat me in jouw kanttekening.

Waar ik de eindstreep ga trekken? Tja... aan het eind, zo denk ik ;) Maar dat is een flauwe opmerking. Voor mezelf weet ik waar die ligt. Het moet alleen nog uitgewerkt worden.

Groeten,
Lucky Eye

degil57
Berichten: 25
Lid geworden op: vr 18 feb 2011, 12:52
Vul het getal in: 0
Contacteer:

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door degil57 » di 16 apr 2013, 10:00

dag,

met wat vertraging deel 3 van blanco. Ik lees de verhalen steeds in .txt om de lettertekens groter te kunnen maken. Deel 1 en deel 2 was ik kwijt na verlies van een usb stick, nu deel 3 verschijnt heb ik ondertussen al de vorige hoofdstukken terug op stick gezet om het verhaal compleet te hebben. Zoals je merkt L, je verhalen worden gelezen.
Nog veel plezier om ze te schrijven en wij (de lezers) om ze te lezen.

bert
degil, boekenhebeerder bij de holebibib antwerpen.

Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » vr 26 apr 2013, 07:30

Hoi Bert!

Leuk dat je reageert. Sorry dat ik wat laat ben met een reactie.

Dingen lopen wel eens uit de hand. Plannen is lastig zeker als er allerlei onverwachte dingen gebeuren.

Ik hoor wel vaker dat mensen last hebben met het lezen van de lettertekens (grootte) op de sites waar ik publiceer. Heel jammer, maar jij hebt een oplossing gevonden. Een andere oplossing doe ik je straks aan de hand.

Ja, ik merk dat mijn verhalen worden gelezen en dat vind ik leuk. Het gebeurt me ook regelmatig dat ik reacties krijg op ouder werk. Ook dat is leuk! Een nieuw publiek lijkt dan ontstaan te zijn.

En dan die andere oplossing wat de leesbaarheid betreft, die ook voor alle andere lezers geldt. Er zijn lezers die mij gevraagd hebben of ze, zodra het helemaal af is, het verhaal in een bestand van mij kunnen krijgen. Dat wordt voor mij dan een PDF. Eentje die op scherm te lezen is. Voor suggesties over de leesbaarheid houd ik mij dus aanbevolen. Laat het maar horen. Ik kan natuurlijk ook gewoon maatwerk maken. Het origineel staat in Word en daar kan ik natuurlijk alles doen met de lettertypes. Lijkt me een kleine moeite en een leuke service naar mijn lezers toe.

Aan het eind van het verhaal zal ik aangeven dat die mogelijkheid er is. Ik zie dan wel wie reageert.

Groeten,
Lucky Eye

Sjack013
Berichten: 495
Lid geworden op: zo 04 sep 2011, 15:18
Vul het getal in: 123
Locatie: Tilburg

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Sjack013 » do 12 sep 2013, 11:07

Hoi Lucky Eye,

Ik zou eigenlijk eindelijk willen zeggen, maar dat klinkt zo negatief, maar ik ben blij, dat je dit verhaal weer hebt opgepikt. Hoofdstuk 13 is typisch een hoofdstuk om er weer in te komen. Diverse personage's komen erin voor. Ook begrijpelijk de teleurstelling van Astrid in zichzelf. Tja, dat zie je vaker, ook al ben je een deskundige, Je blijft vooral een mens, met zijn of haar eigenaardigheden en tekortkomingen.
Ook weer een mooie Duitse spreuk, geleend van Udo Jürgens. Ik heb het opgezocht en het komt uit het liedje: "Mein Weg zu mir". Ja, zo ben ik. Als ik ergens nieuwsgierig naar ben, zoek ik het op :D
Uiteraard houdt ik mijn lijst van personage's bij en de teller is nu boven de 100 gekomen. Jongen, hoe hou je al die namen uit elkaar?
Ik wens je heel veel succes bij het verder schrijven van dit verhaal. En je weet het: Ik vind het heus niet erg, als ik 'n keertje een week langer moet wachten op een hoofdstuk. Het niveau vind ik belangrijker dan de snelheid!!
Groetjes,

Sjack

Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » vr 13 sep 2013, 09:18

Hoi Sjack!

Voor mij is het ook 'eindelijk' hoor en ik weet dat het uit jouw mond absoluut niet negatief is bedoeld.

Hoofdstuk 13 is inderdaad een hoofdstuk met wat bespiegelingen en dat midden in de nacht. Die teleurstelling kunnen wellicht velen zich voorstellen maar het is ook een enorme misrekening. Iets waarmee je jezelf vreselijk tekort kunt doen.

Waar dat citaat vandaan kwam, wist ik zelf natuurlijk ook wel maar ik liet het voor Astrid even onduidelijk. Kan me heel goed voorstellen dat je benieuwd bent waar zoiets vandaan komt en het dan gaat opzoeken. Zo zit ik zelf ook in elkaar. Altijd een briefje en pen bij me om dingen te noteren en dan later op internet op te zoeken.

Die personages houd ik uit elkaar door die prachtige lijst van jou! Natuurlijk zullen al die personen niet evenveel aan bod komen. Heel even genoemd met naam misschien en anderen krijgen wat meer tijd in het bühnelicht. Zo gaat het nou eenmaal ook in dit verhaal. Als er een nieuwe verpleegkundige komt bij Jasper kan ik zo'n figuur moeilijk een nummer meegeven maar moet die een naam krijgen en uit eigen ervaring weet ik dat het je al heel snel duizelt van de namen in zo'n ziekenhuis!

Ik blijf gewoon verder schrijven. Het eerste gedeelte van hoofdstuk 14 is er al weer en het loopt leuk. Dus... het vervolg komt.

Sjack, heel erg bedankt voor je reactie!

Groeten,
Lucky Eye

Ik zou eigenlijk eindelijk willen zeggen, maar dat klinkt zo negatief, maar ik ben blij, dat je dit verhaal weer hebt opgepikt. Hoofdstuk 13 is typisch een hoofdstuk om er weer in te komen. Diverse personage's komen erin voor. Ook begrijpelijk de teleurstelling van Astrid in zichzelf. Tja, dat zie je vaker, ook al ben je een deskundige, Je blijft vooral een mens, met zijn of haar eigenaardigheden en tekortkomingen.
Ook weer een mooie Duitse spreuk, geleend van Udo Jürgens. Ik heb het opgezocht en het komt uit het liedje: "Mein Weg zu mir". Ja, zo ben ik. Als ik ergens nieuwsgierig naar ben, zoek ik het op :D
Uiteraard houdt ik mijn lijst van personage's bij en de teller is nu boven de 100 gekomen. Jongen, hoe hou je al die namen uit elkaar?
Ik wens je heel veel succes bij het verder schrijven van dit verhaal. En je weet het: Ik vind het heus niet erg, als ik 'n keertje een week langer moet wachten op een hoofdstuk. Het niveau vind ik belangrijker dan de snelheid!!
Groetjes,

Sjack

Sjack013
Berichten: 495
Lid geworden op: zo 04 sep 2011, 15:18
Vul het getal in: 123
Locatie: Tilburg

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Sjack013 » do 26 sep 2013, 19:25

Ik merk dat je nu eenmaal in de twee weken een hoofdstuk plaats. Eenmaal in de 2 weken vind ik ook prima, uiteraard, en heb er alle begrip voor. Nu over hoofdstuk 14. Over het eerste deel van dit hoofdstuk heb ik zo mijn bedenking (Volgens mij is dit het eerste kritische kanttekening van mij). Jasper werd door Astrid een beetje bijgepraat. In de context van het verhaal logisch, maar voor mij, als lezer, een herhaling van hetgeen, wat ik al wist.
Gelet op de discussie van Cor en Jablan bij het verhaal van Michael (Geloof, hoop en liefde) snap ik, wat ze daarbij bedoelen. Mijn vraag is, moest het zo uitvoerig beschreven worden? Ja, ik weet, ik ben nieuwsgierig naar het vervolg en nieuwe ontwikkelingen van het verhaal.
Wellicht heb jij een bedoeling hiermee, want het zou niet de eerste keer zijn, dat je minstens mij op een verkeerde been hebt gezet!!
De houding en reactie van Daniël is gewoon prachtig. Je leest gewoon, dat hij betrokken voelt en ervaring heeft met jongeren.
Bedankt Lucky Eye voor het schrijven en plaatsen van dit hoofdstuk. Succes met hoofdstuk 15

Sjack

Lucky Eye
Berichten: 620
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: Reacties op BLANCO deel 3

Bericht door Lucky Eye » vr 27 sep 2013, 07:18

Hoi Sjack!

Ja, dit keer is het eenmaal in de 2 weken. En wellicht is het goed om dat als 'regel' aan te houden. Mocht het zo zijn dat ik wel heel veel gelegenheid heb om te schrijven (en al wat daar meer bij komt kijken) dan kan het zijn dat ik eerder wat publiceer maar... geen garanties. Ben ik sneller klaar, dan laat ik dat hier even weten en ook aan mijn lijst met volgers.

Kritische kanttekeningen zijn geen enkel bezwaar. Alleen maar goed om te laten voelen wat je vindt van het verhaal. Ben het er niet helemaal mee eens. Natuurlijk weten mijn lezers een aantal dingen die Astrid aan Jasper verteld. Bijvoorbeeld dat over Pieters houding ten opzichte van de familiezaak. Maar het gaat in dit gedeelte wel over Jasper. Hij heeft er een vraag over. Hij weet van niets tenslotte! Zijn geheugen is wat personen en gebeurtenissen betreft helemaal leeg! Stelt een vraag over Pieter aan Astrid en krijgt een antwoord. Heb het antwoord volgens mij ook nog aardig kort gehouden ook. In details is Astrid absoluut niet getreden, ze heeft het alleen maar aangeroerd. Maar... dat is mijn mening. Misschien denkt de lezer - en dat zou zo maar kunnen gezien jouw reactie - dat heb ik al eens gehad. Maar... denk dat het nog wel eens vaker voor zal komen dat er iets herhaalt moet worden om Jaspers leemtes op te vullen. Dan houd ik het natuurlijk ook kort. Ga echt niet alles herkauwen.

Voor mij is dit stuk ook bedoeld om een soort van band te kweken tussen Jasper en Astrid. Die band is er geweest maar... ook hier weet Jasper niets van. Astrid heeft op diverse plaatsen nu al laten blijken wat ze van plan is. Dat kan niet als ze alleen maar de schoonzus van is. Er moet meer zijn dan dat.

Daniël Kijk in de Vegte is nummer zoveel in de lijst van personen die ik gebruik in dit verhaal. Heel veel personen, zoals je eerder al opmerkte, maar ook weer een betrokken figuur. Ziet zijn werk in breder verband.

Bedankt voor je reactie met je je eerste kritische kanttekening, Sjack! :D

Sjack

Plaats reactie