Pagina 1 van 3

Re: Wollig (deel 1)

Geplaatst: zo 23 jul 2017, 11:12
door StarryNight1980
Een leuk begin! En leuk om eens Vlaams te lezen :-) Ben benieuwd naar je volgende stuk!

Wollig

Geplaatst: zo 23 jul 2017, 23:51
door Oliver
Amexic heeft een nieuw verhaal gestart!

Re: Wollig

Geplaatst: do 27 jul 2017, 14:24
door Sjack013
Ben benieuwd. De opening geeft veel mogelijkheden voor een verhaallijn. Pas op dat je daar niet in verzuipt, Amexic! Heel veel succes hiermee en bedankt voor deel 1,

Sjack

Re: Wollig

Geplaatst: do 17 aug 2017, 22:26
door Oliver
En deel 2 is er! :D

Re: Wollig

Geplaatst: wo 23 aug 2017, 13:09
door Amexic
Het doet me altijd plezier jullie reacties te lezen. Feedback leert me of ik goed bezig ben. Je hoeft me niet de hemel in te prijzen.
Als iets in m'n schrijfstijl stoort, laat het weten. Graag hoor ik ook interpretaties over het verhaal. Als er interactie is, houd ik er soms rekening mee bij volgende hoofdstukken en het motiveert me bovendien. Ik probeer geloofwaardig te schrijven. Ik produceer iets wanneer ik er zin in heb wat het wel moeilijker maakt om de lijn er in te houden. Wil je iets persoonlijks kwijt, graag maar dan in 'private'. Wollig gaat geen 30 afleveringen tellen, ik ga het verhaal niet uitmelken: ik weet waar het eindigt al het tussenliggende moet ik nog schrijven...

Re: Wollig

Geplaatst: do 24 aug 2017, 22:17
door Oliver
En deel 3.
Jouw schrijfstijl stoort niet, dat blijft zijn eigen charme hebben.
In het begin bij deel 1 had ik het gevoel het verhaal al te kennen, zelfde situaties, al kon ik er de vinger niet op leggen waar en hoe dan.
Dat heb ik nu niet meer, en het krijgt zijn eigen sfeer.
En ja... Boudewijn de Groot citeren.... Altijd mooi! ;)

Re: Wollig

Geplaatst: za 26 aug 2017, 17:05
door Lucky Eye
Hoi Amexic!

Deze week begonnen met jouw verhaal 'Wollig' te lezen.

Vlaams lezen is leuk. Jullie geven zinnen een 'wending' die Nederlanders niet gewend zijn en dat zorgt ervoor dat ik als lezer er met de aandacht bij moet blijven. Voor mij een heel goede oefening. Niet te snel aannemen dat iets er wel zal staan maar ... gewoon aandachtig lezen!

Het verhaal ontspint zich leuk. De eerste 'schermutselingen' zijn er al. Woordgrapjes over bananen, een ontmoeting op een kamer 's avonds laat, en ... dan toch een verwijdering tussen twee personen vanwege een leeftijdsverschil.

Mocht je mijn verhalen gelezen hebben, dan weet je dat zoiets bij mij ook wel eens voorkomt. Niet die verwijdering, maar dat leeftijdsverschil.

Ik vind het leuk om iets van iemand anders te lezen als afleiding van mijn eigen werk. En dat van jou is zeker de moeite waard!

Groeten,
Lucky Eye

Re: Wollig

Geplaatst: do 14 sep 2017, 17:00
door Sjack013
Inmiddels deel 4 gelezen, Amerxic. Het blijft heerlijk om dit te lezen. Volop aandacht voor details en dialogen. Niet gehaast en toch prettig leesbaar.
Als Brabander heb ik absoluut geen probleem met het Vlaamse dialect. Het geeft soms meerwaarde aan het verhaal. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe, maar is dit een garantie voor de toekomst? Volgens het begin van deel 1 wel. Dit haalt de clou wel uit het verhaal, maar het is intens hoe die twee naar elkaar toe groeien. Blijf vooral zo doorgaan, jongen!!!

Sjack

Re: Wollig

Geplaatst: vr 15 sep 2017, 11:27
door Amexic
Bedankt Sjack voor je reactie. Het doet me deugd dat je geboeid bent door het verhaal. Ik reageer op je omschrijving van de taal die ik gebruik 'Vlaams dialect'. Dat vind ik grappig en zeker uit de mond van een Brabander. Ik heb al een aantal reacties van die aard over mijn taalgebruik.
In principe schrijf ik niet in een dialect maar in standaardtaal. Ik zou hier misschien een apart topic over moeten starten. Taal interesseert me. Hoe bekijken Nederlanders Vlaams? Men heeft in vorige eeuw zijn best gedaan om een Nederlandse standaardtaal in te voeren. In Vlaanderen heeft men zich oorspronkelijk gericht op het Noord-Nederlands, het Nederlands van de Randstad. Sinds de jaren zeventig van vorige eeuw heeft men deze keuze verlaten omdat dit niet aan de werkelijkheid beantwoordde. Het is onmogelijk om in Vlaanderen een croque monsieur een tosti te moeten noemen. De taalgoeroes hebben het idee van het Nederlands als eenheidsworst intussen gelukkig verlaten. Zelfs de nieuwe 'Dikke van Dale' uitgave 2015 heeft de betuttelende vermelding Zuid-Nederlands bij veel woorden vervangen door Belgisch-Nederlands en wat vroeger niet bestond de toevoeging Nederlands-Nederlands ingevoerd bij andere woorden. Op deze manier worden de twee taalvarianten gelijkwaardig. We beschikken hier in Vlaanderen over een arsenaal aan uitdrukkingen die jullie Nederlanders onbekend in de oren klinken. Ik gebruik bewust een aantal van deze zegswijzen en hoop inderdaad dat ze een meerwaarde zijn in mijn schrijfsels om meer kleur te brengen.
Onder vrienden SPREEK ik mijn eigen 'Antwerps' dialect of wat daar van overblijft want we evolueren al jaren naar een verkavelingsvlaams. Op het werk is het standaardtaal.
SCHRIJF ik dialect: neen.

Re: Wollig

Geplaatst: do 28 sep 2017, 04:22
door Sjack013
Als Noord-Brabander heb ik meer affectie met het Vlaams dan met het Noord-Nederlands. Ook wij maken een onderscheid tussen spreektaal en schrijftaal. Ik denk dat dit in elke streek voorkomt. En zelfs in Vlaams-Belgiƫ zijn er verschillen. Niks mis mee, want een taal die leeft, verandert met de tijd.

Stripschaken? Het idee komt bij mij wat puberaal over. Maar ja, hoe maak je een opening? Het blijft heerlijk leesbaar. Wel valt het me op dat ze geen last hadden van spierpijn. Als je niet gewend bent om afstanden te fietsen, merk je dat het eerste aan je kuiten. Blijkbaar hebben de jongens daar geen last van.
Met belangstelling kijk ik uit naar het vervolg, Amexic,

Sjack