Pagina 1 van 1

Trouw deel 6

Geplaatst: do 06 jun 2013, 00:02
door Oliver
Even een dagje eerder...

Deel 6 van Trouw staat online.
Intens, dat was het. Dat zullen ze toch een plek moeten geven...

Lees ze!

Oliver

Re: Trouw deel 6

Geplaatst: do 06 jun 2013, 14:04
door Sjack013
Intens? Heftig vind ik het! Heel begrijpelijk vanuit Loek, maar o zo pijnlijk, voor beiden. Stan is duidelijk verder dan Loek, maar de wederzijds respect is toch een houvast. Stan moet duidelijk Loek de tijd geven, die hij nodig heeft en zelf verder gaan met zijn leven. De eerste tekenen hiervan zijn al aanwezig. Ben benieuwd, hoe het verder ontwikkelt?
Bedankt Oliver voor dit deel

Sjack

Re: Trouw deel 6

Geplaatst: vr 07 jun 2013, 20:59
door cor van dongen
Hoi Oliver,
Tja, heftig, ontroerend, emotievol....Heel begrijpelijk en niet te begrijpen. Het ligt er maar aan vanuit welk oogpunt je het bekijkt en aanvoelt. Maar wel heel mooi genuanceerd beschreven.
Ik ben wel benieuwd of de grenzen tussen liefde en lust straks duidelijker worden in de wijze waarop Stan zich gaat verhouden ten opzichte van zijn omgeving...t.o.v. Milan, ten opzichte van de jongen van het skatepark......en Ziggi? Moet hij Loek al afschrijven?
Er wordt maar weinig gereageerd op dit deel en dat begrijp ik wel. Het is best moeilijk om je in te leven in een jongen uit zo'n milieu die ondanks alles probeert zijn leven enige inhoud te geven en worstelt met zijn seksualiteit.
Benieuwd of er meer mensen zijn, die zich proberen in hem te verplaatsen.....
Lieve groet,
Cor

Re: Trouw deel 6

Geplaatst: di 11 jun 2013, 21:58
door Lookatme
Ik zeg: tijd om Loek jaloers te maken ;)

Re: Trouw deel 6

Geplaatst: wo 12 jun 2013, 00:39
door bas
@lookatme, ik denk dat dat niet helpt hoor, de controle vanuit die kerkgenoodschappem is erg groot. het zou me niet verbazen als er ergns toezicht wordt gehouden door wie weet, wel jongens/meisjes van school.
maar.. en ja hoor daar is hij weer. het wordt wel erg snel de kop in gedrukt zeg. een goede scene in deel 5, en daar na in een half deel de afloop. en stan ja die wel en loek ja die wil wel, maar mag niet of toch wel of oh jee daar is de dominee dus maar weer niet. die tweestrijd begon zo goed in het stuk met die duivels, maar zakte wel heel erg snel in elkaar. maar wie weet bied deel 7 nog perspectieven

maar toch nog een positief puntje.. de schrijfstijl van oliver is weer terug. geen elle lange dialogen maar korte zinnen, soms hakkelig bij de hooofdpersoon en bij andere figuren bijna prosarisch, bv bij ziggi. ik zou bijna zeggen de 'mood' van de persoon zit in zijn dialogen...

op naar het volgend deel.

greotjes bas

ps me secretaresse laat het nog steeds afweten

Re: Trouw deel 6

Geplaatst: wo 12 jun 2013, 11:06
door Jablan
cor van dongen schreef:Er wordt maar weinig gereageerd op dit deel en dat begrijp ik wel. Het is best moeilijk om je in te leven in een jongen uit zo'n milieu die ondanks alles probeert zijn leven enige inhoud te geven en worstelt met zijn seksualiteit. Benieuwd of er meer mensen zijn, die zich proberen in hem te verplaatsen.
Het is een overgangshoofdstuk, daar valt weinig over op te merken. Stans verstand wil een normaal leven, zijn emoties willen Loek en zijn hormonen laten hem verder rondkijken.
bas schreef:De controle vanuit die kerkgenoodschappem is erg groot. Het zou me niet verbazen als er ergens toezicht wordt gehouden door wie weet, wel jongens/meisjes van school.
In principe geldt dat het hele leven zich onder de vleugels van de kerk afspeelt.

Voor wie in Dordrecht, Gouda of Kampen bekend is: je vindt daar in de binnenstad een hele rij winkels, waar 'ons kent ons' inkoopt. Kleding, schoenen, boeken, huishoudelijke apparaten, levensmiddelen - alles wordt gekocht bij een winkelier, die lid is van dezelfde kerk als de klanten.