Het laatste deel van Trouw...

Onderwerpen en discussies over de verhalen.
Oliver
Beheerder
Berichten: 749
Lid geworden op: vr 05 dec 2008, 21:45

Re: Het laatste deel van Trouw...

Bericht door Oliver » zo 24 nov 2013, 19:52

Hey Sander,

Dank je wel!
Ik las in een reactie van jou op Michaëls verhaal dat je door een ongeval even niet online bent geweest, ik hoop dat het weer een stuk beter met je gaat.
Trots om een boek van mij op de plank te hebben staan? Wat dacht je van mij. :D
Ik ben er druk mee bezig, maar die kansen zijn niet groot, op zich. Het heeft even tijd nodig. Als het lukt gaat het geen verhaal vanaf deze site worden, maar een compleet nieuw verhaal.

Tsja, en dan Stan. Ik denk dat het goed was om het op dit moment in zijn leven zo te laten. Loek heeft inderdaad nog een lang stuk te gaan, maar daar zit (voor mij) geen heel verhaal in.
Het zou een afspiegeling worden van "Trouw", met misschien een andere afloop. Ik hoop dat het voor hem net zo op zijn pootjes terecht komt als voor Stan. Ik gun het iedereen die in die situatie zit.

Wat het volgende verhaal gaat worden weet ik nog niet. Ik ben nog op zoek naar een goede setting. Na bijna 20 verhalen moet het wel weer iets origineels en anders worden natuurlijk. Er plopt vanzelf wel weer een goed idee op. Dat hopen we tenminste. Iemand nog een goed idee? :? :D

Groet!
Olv

degil57
Berichten: 25
Lid geworden op: vr 18 feb 2011, 12:52
Vul het getal in: 0
Contacteer:

Re: Het laatste deel van Trouw...

Bericht door degil57 » ma 06 jan 2014, 16:40

Dag,
naar 'trouwe' gewoonte heb ik gewacht tot het verhaal volledig klaar was om het te lezen. Tijdens de kerst op m'n e-reader dus (bedankt Kevin voor het omzetten)

een goed verhaal Oliver. Zou goed geschreven dat ik het er benauwd van kreeg. Je hebt het onderwerp 'invloed kerk' al wel meer in verhalen gebruikt maar nog nooit zo sterk. Ik waande me in de jaren 1950!
Ik ben er van overtuigd dat je niet hebt overdreven en daarmee onderstreep je alvast het belang van een goed fictie boek. Een 'leerboek' met tabellen en statistieken zou nooit die benauwde, angstige sfeer kunnen overbrengen.
Ikzelf ben belg, vrijdenker met een RK achtergrond. Het verbaasde me dat de dominee zich op op een zodanige wijze komt mengen in een gezin anno 2013.
Sommige pastoors hadden beter hun handen moeten thuishouden en niet met de piemels van de jongens moeten spelen (Kom eens naar mijn kamer!) maar de dominees zijn blijkbaar kampioen in het opzadelen van mensen met tonnen schuldgevoelens.....Arme Loek.
Bedankt voor het interessante verhaal.
Ik kijk al uit naar het volgende.

Bert
degil, boekenhebeerder bij de holebibib antwerpen.

Oliver
Beheerder
Berichten: 749
Lid geworden op: vr 05 dec 2008, 21:45

Re: Het laatste deel van Trouw...

Bericht door Oliver » ma 06 jan 2014, 23:34

Hey Bert,

dank je wel voor de lovende woorden.
Een volgend verhaal zit in de steigers, het zal weer iets geheel anders gaan worden.

JanJC
Berichten: 17
Lid geworden op: di 14 jan 2014, 19:51
Vul het getal in: 123

Re: Het laatste deel van Trouw...

Bericht door JanJC » do 23 jan 2014, 16:53

dag Oliver,

doorslag om me toch te registreren voor het forum gaf jouw laatste verhaal "Trouw".
Nu ik al jouw verhalen gelezen heb, moet ik bekennen dat "Luc" me nog steeds het meest aan m'n hart ligt, maar "Trouw" vind ik zeker een van je beste verhalen. "Oefening baart kunst" zou je kunnen zeggen, want je hebt inmiddels al veel ervaring met schrijven en dat blijkt ook duidelijk in de kwaliteit van de verhalen. Ook is er een ontwikkeling in de "tijd" van de verhalen, want werd er in de eerste verhalen nog alleen "fris" gedronken, in o.a. "Jeumig" gingen de pilsjes vlot naar binnen. En ook de sex werd in de loop van de verhalen iets gedurfder - de sexscène in "Voorbeeld" hoofdstuk 12 is behoorlijk heftig zonder overigens goor of pornografisch te worden.
In "Trouw" zijn de hoofdpersonen goed uitgewerkt en de calvinistische omgeving heel raak getypeerd met ook een groot invoelingsvermogen voor zowel de personen als de situatie. Het is een heel benauwende omgeving waar er constant op je wordt gelet - daarom leidt zo'n geloof vaak tot huichelarij, want je moet je voegen naar de gemeenschapsnormen om economische of sociale redenen. Heel mooi hoe zowel zijn ouders als Stan zelf - ieder op eigen wijze - hiermee integer omgaan.
Je plots zijn nooit voorspelbaar, want er zijn altijd weer heel onverwachte ontwikkelingen. Wél voorspelbaar is "eind goed - al goed" en ik hoop dat je dat kunt volhouden. Het is al erg genoeg dat er een einde aan een verhaal komt, maar met een droevig einde is dat nog erger.
Net als alle andere forumleden kijk ik uit naar je volgende verhaal. Dank voor alle leesplezier / Jan

molenwaarder
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 06 sep 2015, 23:36
Vul het getal in: 123
Locatie: Molenwaard

Re: Het laatste deel van Trouw...

Bericht door molenwaarder » vr 09 okt 2015, 00:14

Als er mensen zijn die denken dat zulke situaties als beschreven in trouw anno 2015 niet meer voorkomen, dan hebben die dat mis, ik hoef daar de regio niet voor uit.
Velen kunnen zich zulke situaties niet voorstellen en toch zijn ze er, gelukkig zijn er mensen die er wel mee kunnen hengelen en iets voor die ander willen betekenen die het moeilijk hebben., mijn achterdeur is altijd voor iedereen open.
Grt Molenwaarder

.
opgeven kan altijd nog

Plaats reactie