EEN FLUISTERND HART

Onderwerpen en discussies over de verhalen.
Lucky Eye
Berichten: 596
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: EEN FLUISTERND HART

Bericht door Lucky Eye » do 12 nov 2020, 17:00

hoi Wimmie!

Bedankt voor je nieuwe reactie!

Dat je me "Lucky" noemt is natuurlijk prima. Je bent niet de eerste die de "achternaam" achterwege laat.

Dat je parallellen ontdekt met 'Blanco' zou heel goed kunnen. Zelf heb ik dat niet zo 1-2-3 in het hoofd. Blijft natuurlijk wel dat ik veel schrijf vanuit mezelf en dat bepaalde dingen door mij soms meegenomen worden. En ... als die in dat verhaal ook stonden ... ik nog weinig veranderd ben in de loop der jaren.

Dat mijn verhalen soms verrassend kunnen zijn, is een opmerking die voor mij alleen maar goed kan zijn ;-).

Groeten,
Lucky Eye

Sjack013
Berichten: 490
Lid geworden op: zo 04 sep 2011, 15:18
Vul het getal in: 123
Locatie: Tilburg

Re: EEN FLUISTERND HART

Bericht door Sjack013 » zo 15 nov 2020, 18:32

Ik schaam me diep, Lucky Eye. :oops: :oops:
Gisterenavond keek ik toevallig weer op dit forum en zag dat ik liefst 6 hoofdstukken achterliep. Ik was bij hoofdstuk 4 gebleven en nu zag ik hoofdstuk 10 staan. En dat bij mijn favoriete schrijver. Ouderdom of gewoon te druk met andere zaken? Ik weet het niet. Enfin vandaag alleen maar bijlezen, dus.
Ja, jou vertellen dat dit een heerlijk leesverhaal is, is een open deur intrappen. Tot nu toe overwegend lieve karakters. Dat zal wel niet zo blijven. Zelfs André loopt zijn pik niet achterna. Marco en Stef zijn schatjes die nog alles moeten ontdekken. Heerlijk zo'n coming out verhaal. De titel "een fluisterend hart" heeft toch iets mysteries, vind ik. Ik denk dat we nog niet alle personages kennen van dit verhaal.
Misschien is Remi de dwarsligger? Nou ja, dit zijn geen vragen, maar hersenspinsels van mij. Het zorgt wel ervoor dat ik een nieuw voornemen heb: elke zaterdag reikhalzend uitkijken naar het vervolg. :D
In blije afwachting,

Sjack

Lucky Eye
Berichten: 596
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: EEN FLUISTERND HART

Bericht door Lucky Eye » wo 18 nov 2020, 07:05

Hoi Sjack!

Je schamen is absoluut niet nodig, Sjack! Ik ben degene die op een gegeven moment besloten heeft om twee hoofdstukken tegelijkertijd te gaan plaatsen. En ja ... als je dan een paar zaterdagen niet gekeken hebt (om welke reden dan ook) dan lig je snel achter.

Ben heel bij met je complimenten. Dat het een "heerlijk leesverhaal" is, vind ik heel mooi gezegd. Dat is vaak het meest moeilijk voor mij bij het creëren van een verhaal. Hoe zorg ik ervoor dat het niet al te statisch wordt.
André loopt zijn pik niet achterna, omdat hij op dat moment koos voor een andere waarde: geborgenheid. Hij was zich er - bij afwezigheid van Grace - van bewust dat hij het thuis voor Marc moest zijn.
Het is inderdaad een coming out verhaal zonder (tot nu toe) problemen.
Dat de titel iets mysterieus heeft, vind ik wel mooi. Zo blijft het voor jou (en de andere lezers) raden naar wat het betekent. Met de titel - zo je wellicht wel weet - heb ik vaak enorm veel moeite. Heel lang blijft het verhaal alleen maar voorzien van een nummer. Bij dit verhaal was dat anders, maar ... dat leg ik later wel uit.

Of Remi nog een rol gaat spelen? Tja ... ook dat laat ik in het midden.

Heel erg bedankt voor je reactie, Sjack!

Groeten,
Lucky Eye

Wimmie
Berichten: 12
Lid geworden op: wo 01 jan 2020, 23:09
Vul het getal in: 123

Re: EEN FLUISTERND HART

Bericht door Wimmie » zo 22 nov 2020, 20:26

Hey Lucky,
Vier afleveringen heb ik nu weer gelezen. Marc en Stefan zijn twee verhipt volwassen jongvolwassenen. Die nog heel veel moeten ontdekken. Ik vind het prachtig zoals je dat beschrijft. De dialogen die je geeft zijn daar heel plastisch voor. Wat Marc betreft durf ik te zeggen dat hij heel wat volwassener is als minimaal één direct gezinslid.... Jammer dat hij het wat zijn directe familie betreft deels niet, maar deels ook heel erg goed getroffen heeft. En zo weet hij toch heel goede vrienden om zich heen te verzamelen. Het wordt nu tijd voor de vakantie met Stefan, niet als goede vrienden maar eindelijk als meer dan vrienden! Je houdt het spannend, want daar in Zuid-Limburg zal toch het nodige gebeuren en het moet nog steeds. Ik ben blij dat ik inmiddels gemerkt heb dat je net zo matineus bent als ik........ Bedankt weer voor deze 4 afleveringen. Ik wacht vol spanning op het vervolg.

Lucky Eye
Berichten: 596
Lid geworden op: za 03 jan 2009, 19:35

Re: EEN FLUISTERND HART

Bericht door Lucky Eye » di 24 nov 2020, 06:41

Hoi Wimmie!

Bedankt voor je reactie op de laatste hoofdstukken van 'Een fluisterend hart'.

Zag tot mijn schrik nu pas dat ik in deze "discussie" een tikfout in het onderwerp heb staan. Er staat "FLUISTERND" i.p.v. "FLUISTEREND". Ach ... een spoortje van dialect (dat ik niet echt spreek) wellicht waarbij ik gewend ben de laatste klanken af te knijpen :P
Nee, gewoon een tikfout. En ... het kan heel goed zijn dat die in het verhaal ook nog staan. Ik controleer en controleer ... maar ik heb ze er vast niet allemaal uitgehaald.

Terug naar jouw reactie. Op de één of andere manier lukt het me steeds weer om jongvolwassenen - want die zijn vaak de hoofdpersonen in mijn verhalen - aardig volwassen neer te zetten. Geen wonder vaak, want ze hebben de nodige bagage. En die "last", want zo kun je het ook noemen, zorgt ervoor dat ze vaak anders in het leven staan dan leeftijdgenoten.

Tijd voor de vakantie in Zuid-Limburg inderdaad, maar ... of dat gaat zoals verwacht, is natuurlijk de vraag. Ergens zal ik toch eens naar de kern van dit verhaal toe moeten.

Het mooie van een vervolgverhaal, vind ik en vele lezers met mij, is de spanning. Het iedere keer weer moeten wachten op een vervolg. Sommige lezers vinden dat helemaal niets! Wachten liever tot alle hoofdstukken online gezet zijn en lezen dan alles achter elkaar. Een soort van wat men tegenwoordig ook met series op Netflix (en dergelijke, mij onbekende fenomenen) doet. Er schijnt zelfs een werkwoord voor te zijn.
Voor beide manieren van lezen is iets te zeggen.
Wel zeg ik er meestal bij - nu nog niet gedaan volgens mij - dat zij die wekelijks lezen niet moeten denken dat ik per week twee hoofdstukken schrijf en dat mijn verhalen dus interactief zijn, dat ik bijvoorbeeld met reacties van lezers nog iets kan doen. Mijn verhalen zijn helemaal af - grotendeels, uitzonderingen daargelaten - als ik het eerste hoofdstuk publiceer.

Zaterdag op naar Zuid-Limburg en kijken wat er verder gaat gebeuren!

Groeten,
Lucky Eye

Plaats reactie